Utrustningen är viktig

Utrustningen på isbanan är viktig av flera skäl. Den skall skydda barnen vid krockar och fall. Men den skall också hjälpa till och göra det lätt och roligt att åka skridskor. Det också viktigt att man inte fryser när vintern kommer.

För att delta i bandyskolan / skridskoskolan behöver man hjälm, skridskor och klubba. Av säkerhetsskäl är det obligatoriskt med galler på hjälmen och rejäla vantar/handskar (måste inte vara bandyhandskar). När kylan kommer är det inte fel med en TUNN mössa under hjälmen. Man kan också tejpa igen hjälpen så blir den varmare.

Välslipade skridskor är jätteviktigt för att kunna åka skridskor. Om barnen åker på välskött is och inte tappar skydd eller går på asfalten bör skridskorna slipas en gång i månaden.

Om barnen åker på skolis behöver de förmodligen slipas varje vecka.

Om barnen tappar skydd eller går på asfalten måste de slipas inför nästa tillfälle.

Vill man sen ta ett steg till så rekommenderar vi benskydd och bandystrumpor med ett par rymliga byxor över. Om man verkligen vill vara fullkittad då lägger man till handskar, bandybyxor och armbågsskydd. Men det är absolut inget som behövs från början och med fördel kan inhandlas begagnat.

När man så småningom börjar spela matcher är halsskydd obligatoriskt.