Bilda lag

Undomsledare

I takt med att barnen växer och har deltagit minst ett år i bandyskolan kommer lag att bildas de som vill får prova på att spela matcher. Så småningom blir det också egna träningar där laget kan samlas i mindre grupp.

Oftast är sista året i BandyKul när man går i andra klass. Under våren i 1:a klass inbjuds föräldrarna till möte och några föräldrar tar förhoppnings på sig ledarrollen för laget. Under 2:a klass (sista året i BandyKul) deltar barnen i laget i 6-7 matchsammandragningar (poolspel) tillsammans med lag från Uppsala och Stockholm.

Respektive klubb hjälper att organisera detta och som förälder får du möjlighet att vara med som ledare. Det finns många roller och man måste inte vara eller ha varit bandyspelare för att vara en bra ledare. Det viktigaste när barnen är unga är att leka och skoja på isen. Har man roligt så lär man sig också snabbt.

Ledarkurser ges regelbundet med många goda råd för bandyledare. Samtidigt får du också stöd av äldre erfarna ledare i allt från administration, skridskoteknik till hur det fungerar på anläggningarna Studenternas och Gränby.